Friday, April 30, 2010

Vine vara, bine-mi pare

Nu stiu altii cum sint, dar eu astept cu nerabdare zilele lenese de vara. Sa ma las cucerit de caldura toropitoare si apoi sa evadez intr-un sezlong cu un pahar cu apa si cuburi de gheata , o carte buna si castile pe urechi...

Din mereu insorita Californie vine trupa The Morning Benders...Spre soarele din Florida cu Astro CoastNu putea sa lipseasca In The Sun de la She & Him :Imi place la nebunie Big Pink. Aici cu Dominos :Si o fuga spre Plastic Beach... Melodia mea preferata de pe noul album Gorillaz, Melancholy Hill :Intr-o trecuta vara ,acum vreo 20 de ani cautam cu bunul meu prieten Biscuit raspunsul la intrebarea " Cine e mai tare? Guns'n Roses sau Bon Jovi ?" Mi-am adus aminte de dilema cu pricina ascultind "Gimme Sympathy" de la Metric. O trupa super tare ce provine din Toronto, deloc suprinzator Canada fiind un adevarat rezervor de talente pentru rockul alternativ in ultimii 10 ani.

Ei se intreaba "Who would you rather be ? The Beatles or The Rolling Stones? "Kendal este un orasel din nord-vestul Angliei, poreclit si Auld Grey Town din cauza vechilor cladiri cam cenusii. Cine a ajuns pe acolo poate sa confirme, nu-i prea mult soare . Poate de aceea si atmosfera destul de cetoasa a albumului Two Dancers, al doilea din discografia trupei Wild Beasts ,infiintata aici in urma cu 8 ani.

Sint in general sceptic atunci cind aud solisti folosind registrul vocal cunoscut sub numele de falsetto. E drept, Matt Bellamy (Muse) sau Thom Yorke (Radiohead) sint mari maestri , dar ei sint exceptiile. Mi-au trebuit citeva auditii sa ma declar impresionat de tehnica vocalistului Hayden Thorpe si sa fiu surprins placut si de cooptarea basistului Tom Flemming pentru partitura vocala la citeva piese.

All the King's Men e una dintre piesele de rezistenta de pe acest LP :Unul dintre albumele mele preferate in ultimele luni este Tourist History , debutul trupei nord-irlandeze Two Door Cinema Club . Alcatuit din 10 piese ce rar depasesc 3 min si 30 de secunde in lungime fiecare ( amintindu-mi de o "simplitate" intilnita la debutul grupului The Smiths), e o adevarata explozie de buna dispozitie, poate usor prea adolescentina, but what the heck? ... Asa am zis si eu, o data in viata ai 19 ani ... Enjoy it !Odd Blood a fost unul dintre cele mai asteptate albume ale anului 2010. Se zice ca membrii trupei Yeasayer au folosit ca inspiratie pentru el o calatorie in Noua Zeelanda, pigmentata cu experimente cu LSD , a la Pink Floyd circa 1966. Awesome trip,dude !Chiar daca ar cinta anunturile din Yellow Pages , tot nu m-as plictisi sa o ascult pe Sharleen Spiteri . Fosta vocalista a trupei Texas a lansat luna trecuta cel de-al doilea album solo intitulat The Movie Songbook, o colectie de cover-uri pentru melodii celebre din filme ( Top Gun, Saturday Night Fever, The Graduate sau Pretty Woman). Eu am ales Xanadu, una dintre cele mai vechi amintiri muzicale pentru mine de pe vremea cind era difuzat in picaturi la emisiunea lui Tudor Vornicu de la TVR.La Paris pe 11 Iunie 2010 va avea loc concertul de adio al trupei Supergrass, dupa 17ani de activitate. Vor ramine una dintre trupele simbol pentru perioada Britpop de la mijlocul anilor '90. Vocalistul Gaz Coombes si bateristul Danny Goffey au lansat in luna februarie albumul Turn Ons sub numele The Hot Rats ( imprumutat din discografia lui Frank Zappa), o colectie de preluari din repertoriul Pink Floyd, The Doors, The Cure,etc. E un disc perfect pentru calatoriile din aceasta vara .Calatorie placuta si puneti mobilul pe mesagerie vocala !

1 comment:

  1. foarte simpatici big pink. iar de la metric îmi place mai mult sick. am ascutat-o în delir pe biciclietă. şi apropo de biclă, uite o piesă simpatică :)

    http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o

    şi scrie şi tu mai des. să ajungă la toată lumea. :)

    ReplyDelete