Tuesday, August 31, 2010

Toamna si covorul ei multicolor...

E una din amintirile cele mai vechi pentru mine... Din compunerile din clasele primare... Un loc comun din vocabularul in formare... Covorul multicolor al toamnei... Eram fascinat de "greutatea" expresiei in sine, atit in scris cit si vizual...Amintiri din copilarie...

Tot felul de amintiri dintr-o copilarie petrecuta in suburbii sint adunate intr-un album cu mari sanse sa fie cotat No.1 pentru 2010, The Suburbs semnat Arcade Fire. Una dintre cele mai importante trupe rock ale ultimilor ani, Arcade Fire provine din Montreal,Canada si este condusa de cuplul Win Butler si Regine Chassagne.

The Suburbs, al treilea lor album dupa Funeral (2005) si Neon Bible(2007) este o "scrisoare din suburbii" cum a descris-o Will Butler, in care te regasesti fie daca ai copilarit in Houston sau in Romania pre-decembrista, fie ca ai mers cu autobuzul la scoala inconjurat de copii din middle class-ul houstonian sau de truditoarele femei proletare de la Confectia...

Pe 5 August 2010 au transmis in direct pe Youtube concertul lor de la Madison Square Garden in New York, un eveniment regizat chiar de Terry Gilliam ... Citeva secvente in continuare ...The Coral este o trupe ce provine din Hoylake,un orasel aflat la mica distanta de Liverpool,UK. Albumul lor cu numarul 5, Butterfly House a fost produs de John Leckie,cel care a lucrat printre altii cu Radiohead,The Stone Roses si The Verve.

Am ales doua piese din acest disc cu parfum din anii 60 a la The Byrds ...

Intriguer este cel de-al saselea album din discografia trupei Crowded House fondate in 1985 in Melbourne,Australia de catre Neil Finn. Don't Dream It's Over si Weather with You au fost doua dintre piesele mele preferate in urma cu 15-20 de ani si am fost placut surprins de acest LP, o frumoasa continuare a albumului Time on Earth ce a marcat revenirea lor din 2006 dupa un hiatus de aproape 10 ani.

Saturday Sun e una dintre favoritele mele :Ramin la Antipozi pentru o alta trupa din Australia, debutantii Tame Impala . Au fost comparati cu legendarii Cream si cu un plus vocal, Kevin Parker suna izbitor de mult cu John Lennon.

Sincer,n-am mai fost asa de entuziasmat de un album de debut de cind am ascultat Survolaj intr-o emisiune prezentata de Florian Pittis.

Solitude is Bliss e o adevarata bijuterie muzicala iar varianta lor pentru hitul dance din anii 90, Remember me e cit se poate de psichedelica.

Si ca veni vorba de hipioti si muzichie psichedelica. Ma declar hipnotizat de canadienii de la The Besnard Lakes si de albumul lor The Besnard Lakes Are The Roaring Night. Fondat in 2003 in Montreal de cuplul Jace Lasek si Olga Goreas,The Besnard Lakes e tipul de grup care avanseaza incet dar sigur spre statutul de staruri rock.

Am ales doua dintre cele mai solide piese de pe acest album :

Imi mut cortul cu preferinte muzical peste ocean, cu un album special pentru amicul Muntele, ca tot ma-nebuneste cu biciclistii lui. Sa numesc Bombay Bicycle Club si provin din Crouch End,in nordul Londrei. Albumul lor Flaws e exact ce ai nevoie pentru ultimile calatorii de placere in acest sfirsit de vara.

Si aci am ales doua cintecele de mares respiratie:

Am avut o mare slabiciune in anii de liceu pentru Pet Shop Boys si Erasure, cit si pentru alte trupe pop ce sunau atit de diferit fata de moda CC Catch/Modern Talking.
Da,recunosc nu sint complet rece la muzica dance si de aceea am ascultat cu mare placere noul album Scissor Sisters . Merge foarte bine mai ales vinerea la serviciu sau cind sint blocat in trafic. Sa inceapa mai repede weekendul....

Inchei calatoria mea din aceasta luna cu un popas in New Jersey de unde provin The Gaslight Anthem, o super trupa rock cu influente diverse, de la celebrul lor predecesor nascut in The Garden State,Bruce Springsteen pina la The Clash sau Eric Clapton si Blues Breakers.

Am ales piesa care da titlul noului lor album, American Slang precum si doua colaborari live cu The Boss , una pentru '59 Sound de pe albumul lor de debut si cea din urma pentru legendarul refren No Surrender.
Acesta e viitorul Rock'n'Roll-ului A.D. 2010 ! See ya ...

2 comments:

  1. haha! tenks, my frend! faza mișto e că anul ăsta au fost două nume care mi-au atars atenție. caro emerald și bombay bicycle club. bine, de la bombay știu doar două piese. always like this și ivy & gold. foarte simpatică trupă, indeed.

    ReplyDelete
  2. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    ReplyDelete